Spoločnosť KPD Build Snina nahlásila na ÚPSVR hromadné prepúšťanie

05.05.2009 Snina

Snina 5. mája (TASR) – Hromadné prepúšťanie nahlásila na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Humennom spoločnosť KPD Build, s.r.o. , Snina.
Z oznámenia vyplýva, že v tejto firme je ohrozených celkom 33 pracovných miest. TASR to dnes potvrdil Michal Druga z ÚPSVaR v Humennom. Prepúšťanie by sa na základe oznámenia malo uskutočniť v priebehu júna a júla.
Zamestnávateľ ako dôvod uvádza rušenie zákaziek zo strany objednávateľov a druhotnú platobnú neschopnosť. \"Stretnutie pracovníkov úradu s konateľom sa uskutoční v priebehu budúceho týždňa, kde chceme hovoriť o možnostiach využitia aktívnych nástrojov politiky zamestnanosti, \" dodal Druga.
Spoločnosť vznikla v roku 2004 a patrí medzi stredné stavebné firmy, ktoré sa zaoberajú hlavne bytovou výstavbou, realizáciou inžinierskych sietí a komunikácií.
Okrem tejto firmy nahlásili od novembra minulého roka v okrese Snina hromadné prepúšťanie ešte dve spoločnosti. Tie uvažovali o rozviazaní pracovného pomeru so 778 zamestnancami. Z tohto počtu bolo zatiaľ podľa Drugu reálne zrušených 465 pracovných miest a do evidencie humenského ÚPSVaR pribudlo 371 nezamestnaných z tohto okresu.
Miera evidovanej nezamestnanosti v okrese Snina sa k 31. marcu pohybovala na úrovni 19,88 %. Oproti predchádzajúcemu mesiacu zaznamenali nárast o takmer dve percentá. V súčasnosti evidujú v tomto okrese celkom 3951 uchádzačov o zamestnanie.
 

Vyberte región